Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær eller brekk av den nederste litt harde og treete delen på aspargesen. Grønn asparges trenger du ikke å skrelle.

    Kok aspargesene i ca. 2 minutter i kokende vann med litt salt og sukker og avkjøl i iskaldt vann i ca. 1 minutt.

    Rull aspargesen inn i halve skinkeskive og Legg dem på et fat. Strø revet parmesanost og en god omgang med pepperkvernen over rett før servering.


    Tips:

    Du kan også grille asparges.  Legg et ark aluminiumsfolie på grillen og pensle det med olivenolje. Pensle også olivenolje på aspargesen. Strø på litt salt og pepper og grill aspargesen 2-3 minutter mens du snur dem jevnlig.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 500 g grønn frisk asparges
  • 8 skive spekeskinke (evt. parmaskinke)
  • 4 ss revet frisk parmesan
  • salt, pepper og sukker

Fremgangsmåte

  • Skjær eller brekk av den nederste litt harde og treete delen på aspargesen. Grønn asparges trenger du ikke å skrelle.

    Kok aspargesene i ca. 2 minutter i kokende vann med litt salt og sukker og avkjøl i iskaldt vann i ca. 1 minutt.

    Rull aspargesen inn i halve skinkeskive og Legg dem på et fat. Strø revet parmesanost og en god omgang med pepperkvernen over rett før servering.


    Tips:

    Du kan også grille asparges.  Legg et ark aluminiumsfolie på grillen og pensle det med olivenolje. Pensle også olivenolje på aspargesen. Strø på litt salt og pepper og grill aspargesen 2-3 minutter mens du snur dem jevnlig.