Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200°C.

    Rist pinjekjernene gylne i en varm, tørr panne.

    Del fiken i to og ha litt honning på snittflaten. Legg dem på et stekebrett og bak dem i ovnen i 8-10 minutter.

    Lag parmesan-chips ved å legge små hauger med revet parmesan på en bakepapirkledd stekebrett. Inn i ovnen i 3-4 minutter til osten har smeltet og blitt litt gyllen. Ta brettet ut av ovnen og la chipsen avkjøle seg på bakebrettet.

    Server halve fiken med litt ristede pinjekjerner og parmesan-chips til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk fersk fiken
  • 2 ts flytende honning
  • 60 g pinjekjerner
  • 60 g grovrevet parmesan

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200°C.

    Rist pinjekjernene gylne i en varm, tørr panne.

    Del fiken i to og ha litt honning på snittflaten. Legg dem på et stekebrett og bak dem i ovnen i 8-10 minutter.

    Lag parmesan-chips ved å legge små hauger med revet parmesan på en bakepapirkledd stekebrett. Inn i ovnen i 3-4 minutter til osten har smeltet og blitt litt gyllen. Ta brettet ut av ovnen og la chipsen avkjøle seg på bakebrettet.

    Server halve fiken med litt ristede pinjekjerner og parmesan-chips til.