Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Til pizzabunnen: Rens og del blomkålen i små buketter. Forvell dem i et halvt minutt i usaltet vann. La bukettene renne godt av - avkjøl litt.

    Kjør blomkålen i en kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser til du har en jevn masse. Klem evt. ut litt væske om massen blir for bløt.

    Ha blomkålmassen i en bolle og tilsett alle de abdre ingrediensene. Bland godt sammen.

    Klapp deigen flat på et smurt bakepapir på et stekebrett. Du kan lage en stor pizzabunn eller fire små, og ca. 1 cm tykk.

    Forstek pizzabunnen på 170 grader i ca. 30 minutter. Den blir lett brent i kantene, så pass på.

    Til pizzasausen:

    Finhakk løk og hvitløk, og surr det i en kjele i olje til løken er blank.

    Fjern skinnet på tomatene ved å skålde dem i kokende van i 1 minutt. Trekk skinnet av.

    Skjær tomatene i små biter og ha de i en kjelen med løken og resten av ingrediensene.

    La tomatsausen småkoke i ca. 20 minutter til den har fått en litt tykk konsistens.

    Smak til med salt og nykvernet pepper.

    Til topping:

    Rens og skjær paprika i strimler og finhakk vårløken og hvitløken. Fres det raskt i en panne.

    Fjern stilkene på grønnkålen og del den i grove strimler.

    Ha grønnkålen i pannen og fres videre i et minutt til grønnkålen faller litt sammen.

    Ha pizzasaus på blomkålbunnen. Fordel grønnsakene utover pizzaen og dryss på reven ost.

    Stek pizzaen midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Pizzabunn:
  • 1 stk blomkål
  • 2 stk egg
  • 1 ss rapsolje
  • 2 ss revet parmesan
  • 3 ss hvetemel
  • 2 ss havregryn
  • 1 ss finhakket frisk oregano
  • ½ ts salt
  • Hjemmelaget pizzasaus:
  • 2 ss soyaolje
  • 4 stk sjalottløk
  • 2 båt hvitløk
  • 4 stk tomat
  • 4 stk soltørkede tomater
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 2 ss hakket frisk timian
  • ½ ts salt
  • ¼ ts nykvernet pepper
  • Topping:
  • 1 stk rød paprika
  • 150 g grønnkål
  • 1 bunt vårløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 100 g revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Til pizzabunnen: Rens og del blomkålen i små buketter. Forvell dem i et halvt minutt i usaltet vann. La bukettene renne godt av - avkjøl litt.

    Kjør blomkålen i en kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser til du har en jevn masse. Klem evt. ut litt væske om massen blir for bløt.

    Ha blomkålmassen i en bolle og tilsett alle de abdre ingrediensene. Bland godt sammen.

    Klapp deigen flat på et smurt bakepapir på et stekebrett. Du kan lage en stor pizzabunn eller fire små, og ca. 1 cm tykk.

    Forstek pizzabunnen på 170 grader i ca. 30 minutter. Den blir lett brent i kantene, så pass på.

    Til pizzasausen:

    Finhakk løk og hvitløk, og surr det i en kjele i olje til løken er blank.

    Fjern skinnet på tomatene ved å skålde dem i kokende van i 1 minutt. Trekk skinnet av.

    Skjær tomatene i små biter og ha de i en kjelen med løken og resten av ingrediensene.

    La tomatsausen småkoke i ca. 20 minutter til den har fått en litt tykk konsistens.

    Smak til med salt og nykvernet pepper.

    Til topping:

    Rens og skjær paprika i strimler og finhakk vårløken og hvitløken. Fres det raskt i en panne.

    Fjern stilkene på grønnkålen og del den i grove strimler.

    Ha grønnkålen i pannen og fres videre i et minutt til grønnkålen faller litt sammen.

    Ha pizzasaus på blomkålbunnen. Fordel grønnsakene utover pizzaen og dryss på reven ost.

    Stek pizzaen midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter.