Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200°C.

    Varm oljen i en gryte og stek løk, hvitløk, sjampinjong og chili i et par minutter.

    Ha gulrøtter, selleri og krydderet i gryten og stek ytterligere et par minutter.

    Ha i tomatpuré og hakkede tomater, og la sausen småkoke på svak varme under lokk i ca. 15 minutter.

    Skjær toppen av paprikaen og fjern hinner og frø. Sett paprikaene på et stekebrett med bakepapir smurt med olje.

    Skjær forsiktig av litt i bunnen om de ikke står helt støtt av seg selv. Legg evt. avskjæret opp i paprikaen. Lokket skal også bakes.

    Ta sausgryten av platen. Smak til.

    Fyll paprikaene med sausen og dryss revet ost på toppen.

    Sett brettet i ovnen og stek til paprikaene er gylne, ca. 20 minutter.

    Server med lokket halvveis på. Godt hvitløksbrød er supert til.

Samme fyll og fremgangsmåte bruker du også på andre grønnsaker f.eks. som aubergine og squash.

INGREDIENSER

  • 4 stk paprika - gjerne forskjellige farger
  • Fyllet:
  • 2 ss soyaolje
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 stk revet gulrot
  • 4 båt hvitløk - hakket
  • 4 stk aromasopp i terninger
  • 1 skive sellerirot - revet
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 2 ts chilipulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • ¼ ts malt kanel
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl revet hvitost til gratinering
Bakte og fylte grønnsaker

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200°C.

    Varm oljen i en gryte og stek løk, hvitløk, sjampinjong og chili i et par minutter.

    Ha gulrøtter, selleri og krydderet i gryten og stek ytterligere et par minutter.

    Ha i tomatpuré og hakkede tomater, og la sausen småkoke på svak varme under lokk i ca. 15 minutter.

    Skjær toppen av paprikaen og fjern hinner og frø. Sett paprikaene på et stekebrett med bakepapir smurt med olje.

    Skjær forsiktig av litt i bunnen om de ikke står helt støtt av seg selv. Legg evt. avskjæret opp i paprikaen. Lokket skal også bakes.

    Ta sausgryten av platen. Smak til.

    Fyll paprikaene med sausen og dryss revet ost på toppen.

    Sett brettet i ovnen og stek til paprikaene er gylne, ca. 20 minutter.

    Server med lokket halvveis på. Godt hvitløksbrød er supert til.

Samme fyll og fremgangsmåte bruker du også på andre grønnsaker f.eks. som aubergine og squash.