Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Varm ovnen til 190°C.

    Skrell mandelpoteter og løk og del paprika i to og rens den for frø og hinner. Skjær poteter, løk og paprika i små terninger. Hakk oliven.

    Fres potet- og løkterningene i litt olje i 5-6 minutter. Tilsett paprikaterningene og knust hvitløk og fres videre et par minutter.

    Visp sammen egg, rømme og melk og bland inn grønnsaksterningene og oliven. Hell blandingen over i en ildfast form.

    Dryss revet ost på toppen.

    Stek formen i ca. 30 minutter.

    Når tortillaen er ferdig stekt, ta den ut av formen ved å vende formen over på en skjærefjøl. Skjær tortillaen i "kakestykker" og server, enten kald eller lun.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 200 g mandelpotet
  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 2 båt hvitløk - knust
  • 10 stk sorte oliven
  • 5 stk egg
  • ½ dl melk
  • 1 dl lettrømme
  • ½ dl olivenolje
  • 100 g revet hvitost
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  • Varm ovnen til 190°C.

    Skrell mandelpoteter og løk og del paprika i to og rens den for frø og hinner. Skjær poteter, løk og paprika i små terninger. Hakk oliven.

    Fres potet- og løkterningene i litt olje i 5-6 minutter. Tilsett paprikaterningene og knust hvitløk og fres videre et par minutter.

    Visp sammen egg, rømme og melk og bland inn grønnsaksterningene og oliven. Hell blandingen over i en ildfast form.

    Dryss revet ost på toppen.

    Stek formen i ca. 30 minutter.

    Når tortillaen er ferdig stekt, ta den ut av formen ved å vende formen over på en skjærefjøl. Skjær tortillaen i "kakestykker" og server, enten kald eller lun.