Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

    Elt deigen og kjevle den tynt ut. Legg leiven på bakepapir på stekeplate. Smør på t tynt lag med rød og grønn pesto.

    Skjær osten i skiver og fordel på pizzaen.

    Stek pizzaen midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter til den er gjennomstekt.

    Skyll tomater og del dem i to. Skyll salaten godt. Bland med skiver av rødløk.

    Server pizzaen med den friske salaten oppå, et dryss av pinjekjerner og noen dråper olivenolje.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Pizzabunn:
  • ½ pk gjær (25 g)
  • 2 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 200 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvete, fin
  • Pizzafyll:
  • 3 ss pesto
  • 3 ss tomatpesto
  • 250 g mozzarella
  • Salattopping:
  • 250 g rød cherrytomat delt i to
  • ½ pk ruccula
  • 1 stk rødløk i tynne ringer
  • 4 ss ristede pinjekjerner

Fremgangsmåte

  • Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

    Elt deigen og kjevle den tynt ut. Legg leiven på bakepapir på stekeplate. Smør på t tynt lag med rød og grønn pesto.

    Skjær osten i skiver og fordel på pizzaen.

    Stek pizzaen midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter til den er gjennomstekt.

    Skyll tomater og del dem i to. Skyll salaten godt. Bland med skiver av rødløk.

    Server pizzaen med den friske salaten oppå, et dryss av pinjekjerner og noen dråper olivenolje.