Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • I ovn ved 225°C i ca. 15 minutter.

    Rør deigen ut i det lunkne vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig. Dekk deigen med plast og la den heve til minst dobbel størrelse, ca. 1 time.

    Elt deigen og kjevle den tynt ut. Legg leiven på bakepapir på stekebrett. Smør over et tynt lag med pesto. Skjær osten i skiver og fordel dem på pizzaen.

    Skyll og del tomatene i to (veldig små tomater kan være hele) og fordel dem over pizzaen.

    Dryss på salt og pepper.

    Stek pizzaen midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter til den er gjennomstekt og fristende.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Pizzadeig:
  • ½ pk gjær
  • 2 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 350 g hvetemel
  • Pizzafyll:
  • 3 ss pesto
  • 250 g mozzarella
  • 500 g rød cherrytomat
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • ½ pk ruccula

Fremgangsmåte

  • I ovn ved 225°C i ca. 15 minutter.

    Rør deigen ut i det lunkne vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig. Dekk deigen med plast og la den heve til minst dobbel størrelse, ca. 1 time.

    Elt deigen og kjevle den tynt ut. Legg leiven på bakepapir på stekebrett. Smør over et tynt lag med pesto. Skjær osten i skiver og fordel dem på pizzaen.

    Skyll og del tomatene i to (veldig små tomater kan være hele) og fordel dem over pizzaen.

    Dryss på salt og pepper.

    Stek pizzaen midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter til den er gjennomstekt og fristende.