Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Damp potetene møre og pakk dem inn i skiver av spekeskinke.

    Legg potetene over i et ildfast fat, hell over olivenolje før de stekes i stekeovnen ved 200°C i ca. 20 minutter. Snu dem et par ganger. Smak til med salt og pepper.

    Anrett potetene på et serveringsfat sammen med halve cherrytomter, høvlet parmesan og friske basilikumblader til pynt. Drypp gjerne over litt av oljen fra stekeformen.

    Server godt brød ved siden av.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 kg potet
  • 10 skive spekeskinke
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts havsalt
  • ½ ts nykvernet pepper
  • 10 blad frisk basilikum
  • 10 stk rød cherrytomat
  • 50 g høvlet parmesan
Poteter med spekeskinke og tomater på hvitt fat

Fremgangsmåte

  • Damp potetene møre og pakk dem inn i skiver av spekeskinke.

    Legg potetene over i et ildfast fat, hell over olivenolje før de stekes i stekeovnen ved 200°C i ca. 20 minutter. Snu dem et par ganger. Smak til med salt og pepper.

    Anrett potetene på et serveringsfat sammen med halve cherrytomter, høvlet parmesan og friske basilikumblader til pynt. Drypp gjerne over litt av oljen fra stekeformen.

    Server godt brød ved siden av.