Indonesisk wokgryte

Dette er oppskriften på en enkel gryterett som lages i en wok og som er inspirert av østens kjøkken. Deilig krydder sammen med friske grønnsaker og kylling gir en spennende og eksotisk middagsrett.
20-40 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 kyllingfilet
  • 0,5 finsnittet kinakål
  • 1 rød chili
  • 1 rødløk
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 gul paprika i strimler
  • 1 sitrongress
  • 1 ts karri
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 båt hakket hvitløk
  • saften av 0,5 lime
  • salt etter smak

Fremgangsmåte

Skjær kyllingen i strimler og stek dem i olje i en varm wok eller panne. Rens chili for frø og hinner og finhakk den.

Del sitrongress i fire på langs og bank litt på stilken på den tykkeste delen.

Ha kokosmelk i en kjele tilsatt stekt kylling, finhakket chili, løk i båter og gul paprika i strimler.

La det småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt, frisk ingefær, hvitløk og limesaft. Tilsett sitrongresset. Det skal bare ligge i woken/pannen for å gi god smak.

Server gryteretten med kokt ris, f.eks. jasminris.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 1
Legg til på Min side
Del på Facebook