Italiensk potetmos

Hvorfor ikke blande litt sydlandske ingredienser i potetmosen? Her har vi brukt soltørkede tomater, parmesan og basilikum.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 800 g potet
  • 4 båt hvitløk
  • 1,5 dl melk
  • 4 ss hakkede soltørkede tomater
  • 4 ss hakkede sorte oliven
  • 4 ss hakket frisk basilikum
  • 4 ss revet parmesan
  • salt og pepper
  • 2 skive spekeskinke - strimlet og sprøstekt
  • 4 blad frisk basilikum

Fremgangsmåte

Skrell og kok potetene sammen med hvitløksbåter til potetene er møre. Sil fra vannet og la potetene dampe litt.

Varm opp melken og mos potetene og hvitløk sammen med melken.

Vend inn soltørkede tomater, hakket oliven, basilikum og parmesan. Smak til med salt og pepper. Pynt mosen med sprøstekte skinkestrimler og noen blader frisk basilikum.

Ha gjerne litt gurkemeie i stappen. Da får den en apetittelig farge.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 4
Legg til på Min side
Del på Facebook