Kålsalat med marinert ost

En herlig middagssalat hvor vi har bladet forskjellige sorter kål og salat, og toppet den med serranoskinke, marinert ost og krutonger. Godt brød til, og middagen er servert.
Under 20 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,25 hodekål
  • 250 g grønnkål
  • 0,25 pak choy
  • 0,5 pk ruccula
  • 0,5 radicchio rosso
  • 0,5 friséesalat
  • 1 pose bønnespirer
  • 10 gul cherrytomat
  • 1 rød paprika
  • 0,5 slangeagurk
  • 0,5 rødløk
  • 100 g serranoskinke
  • 100 g hvitost

Marinade

  • 1,5 dl olivenolje
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 2 vårløk
  • 5 blad frisk løpstikke
  • 1 ss hakket frisk oregano
  • 1 g
  • 1 pk brødkrutonger

Fremgangsmåte

  1. Begynn med å marinere osten. Bland sammen olivenolje, finhakket hvitløk, finhakket vårløk, løpstikke og hakket frisk oregano. Skjær osten i små biter og ha oppi marinaden natten over.
  2. Finsnitt pak choy, hodekål og grønnkål. Riv salat i mindre biter. Skjær cherrytomat i to og paprika, agurk og rødløk i små terninger. Bland alle grønnsakene godt sammen.
  3. Tilsett serranoskinke i tynne skiver og den marinerte osten. Strø over brødkrutonger. Tilsett litt av oljen fra osten.

 

Server gjerne med hvitløksbrød eller annet godt brød.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 3
Legg til på Min side
Del på Facebook