Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Legg paideigen i en paiform og la den stå på benken mens du lager fyllet.

    Skrell og skjær løk og hvitløk i tynne ringer. Stek løken myk og blank i smøret uten at den tar farge.

    Tilsett finsnittet vårløk og stek med noen minutter.

    Fordel fyllet i paiskallet. Pisk sammen egg, fløte, salt, pepper og kajennepepper og hell dette over løken i paiformen. Strø på revet ost. Stek paien midt i ovnen ved 200 grader til fyllet er stivnet og paien er gyllen - 30-40 minutter.

    Server paien nystekt og varm med en salat til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 pk ferdig paideig
  • Fyll:
  • gule 2 stk løk
  • 2 stk rødløk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss smør
  • 1 bunt vårløk
  • 3 stk egg
  • 2 dl matfløte
  • smak til med salt og pepper
  • 1 krm kajennepepper
  • 2 dl revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Legg paideigen i en paiform og la den stå på benken mens du lager fyllet.

    Skrell og skjær løk og hvitløk i tynne ringer. Stek løken myk og blank i smøret uten at den tar farge.

    Tilsett finsnittet vårløk og stek med noen minutter.

    Fordel fyllet i paiskallet. Pisk sammen egg, fløte, salt, pepper og kajennepepper og hell dette over løken i paiformen. Strø på revet ost. Stek paien midt i ovnen ved 200 grader til fyllet er stivnet og paien er gyllen - 30-40 minutter.

    Server paien nystekt og varm med en salat til.