Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Varm ovnen til 190°C.

    Rens og knus hvitløk. Skrell mandelpoteter og løk, og del paprika i to og rens den for frø og hinner.

    Skjær poteter, løk, squash og paprika i terninger.

    Fres potet- og løkterningene i litt olje i 3-4 minutter. Tilsett resten av grønnsakene og fres videre et par minutter.

    Visp sammen egg, rømme og melk og bland inn grønnsaksterningene.

    Hell blandingen over i en smurt ildfast form eller en smurt tett kakeform. Dryss revet ost på toppen.

    Bak omeletten i ca. 30 minutter til eggeblandingen har stivnet.

    Skjær omeletten i "kakestykker" og server den enten lun eller kald med godt brød og en salat til.

INGREDIENSER

  • 200 g mandelpotet
  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk grønn squash
  • 5 stk egg
  • ½ dl lettmelk
  • 1 dl lettrømme
  • ½ dl olivenolje
  • 100 g revet hvitost
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Varm ovnen til 190°C.

    Rens og knus hvitløk. Skrell mandelpoteter og løk, og del paprika i to og rens den for frø og hinner.

    Skjær poteter, løk, squash og paprika i terninger.

    Fres potet- og løkterningene i litt olje i 3-4 minutter. Tilsett resten av grønnsakene og fres videre et par minutter.

    Visp sammen egg, rømme og melk og bland inn grønnsaksterningene.

    Hell blandingen over i en smurt ildfast form eller en smurt tett kakeform. Dryss revet ost på toppen.

    Bak omeletten i ca. 30 minutter til eggeblandingen har stivnet.

    Skjær omeletten i "kakestykker" og server den enten lun eller kald med godt brød og en salat til.