Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til paideigen raskt i en foodprocessor. Om deigen blir for hard, så tilsett eventuelt mer vann.  Trykk deigen tynt ut i en ildfast form eller paiform. Prikk med en gaffel, og stek ved 225 grader i ca. 10 minutter.

     

    Skrell løken og skjær den i skiver. Purre skjæres i tynne skiver. Forvell løk og purre i litt lettsaltet vann i 3-4 minutter. La det renne godt av.

     

    Skjær tomatene i skiver. Pisk sammen egg, kesam, melk, salt og pepper. Fordel løken i paiskallet, og legg over tomatskiver. Hell på eggeblandingen og strø over ost.

     

    Stek paien i ca. 20 minutter til eggemassen har stivnet. Server med en grønn salat til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Paideig:
  • 2 dl hvetemel
  • 50 g smør
  • ½ dl kesam original
  • Fyll:
  • 1 stk løk
  • 1 stk purre
  • 5 stk tomat
  • 2 stk egg
  • ½ dl kesam original
  • 1 dl lettmelk
  • ½ ts salt
  • nykvernet pepper etter smak
  • 2 ss revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til paideigen raskt i en foodprocessor. Om deigen blir for hard, så tilsett eventuelt mer vann.  Trykk deigen tynt ut i en ildfast form eller paiform. Prikk med en gaffel, og stek ved 225 grader i ca. 10 minutter.

     

    Skrell løken og skjær den i skiver. Purre skjæres i tynne skiver. Forvell løk og purre i litt lettsaltet vann i 3-4 minutter. La det renne godt av.

     

    Skjær tomatene i skiver. Pisk sammen egg, kesam, melk, salt og pepper. Fordel løken i paiskallet, og legg over tomatskiver. Hell på eggeblandingen og strø over ost.

     

    Stek paien i ca. 20 minutter til eggemassen har stivnet. Server med en grønn salat til.