Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Ha hvetemel i en bolle. Spe med melk til en klumpfri røre. Pisk inn eggene og tilsett salt. La røren svelle i ca. 30 minutter.

    Hell røren i en langpanne kledd med bakepapir. Slå røren i pannen og tilsett de hakkede urtene.

    Stek langpannen midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter. Pannekaken hever seg, men faller ned når den tas ut av ovnen.

    Ta formen ut av ovnen og server den med nyrørte tyttebær- eller syltetøy. Om du ønsker, kan du servere sprøstekte baconbiter til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 dl hvetemel
  • 8 dl melk
  • 4 stk egg
  • 1 ts salt
  • 1 dl hakket frisk gressløk
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 1 pk bacon (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  • Ha hvetemel i en bolle. Spe med melk til en klumpfri røre. Pisk inn eggene og tilsett salt. La røren svelle i ca. 30 minutter.

    Hell røren i en langpanne kledd med bakepapir. Slå røren i pannen og tilsett de hakkede urtene.

    Stek langpannen midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter. Pannekaken hever seg, men faller ned når den tas ut av ovnen.

    Ta formen ut av ovnen og server den med nyrørte tyttebær- eller syltetøy. Om du ønsker, kan du servere sprøstekte baconbiter til.