Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rens brekkbønner og kok dem i vannet sammen med buljongterningen i 2 minutter. Ta kjelen av varmen og tilsett couscousen. La det svelle i 4-5 minutter.

    Skjær vårløk i små biter og surr dem blanke i litt olje i en stekepanne. Knus hvitløk med en hvitløkpresse og la det steke med det siste minuttet.

    Skjær resten av grønnsakene i biter og bland inn i couscousen sammen med vårløken. Ha over litt presset limesaft. Smak til med salt og pepper og server couscousen med revet parmesan.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 250 g brekkbønner
  • 4 dl vann
  • 1 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 2 dl couscous
  • 4 stk vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 5 stk rød cherrytomat
  • 1 stk paprika
  • ½ stk slangeagurk
  • saften av ½ stk lime
  • 50 g parmesan
  • salt og pepper
  • olje til steking

Fremgangsmåte

  • Rens brekkbønner og kok dem i vannet sammen med buljongterningen i 2 minutter. Ta kjelen av varmen og tilsett couscousen. La det svelle i 4-5 minutter.

    Skjær vårløk i små biter og surr dem blanke i litt olje i en stekepanne. Knus hvitløk med en hvitløkpresse og la det steke med det siste minuttet.

    Skjær resten av grønnsakene i biter og bland inn i couscousen sammen med vårløken. Ha over litt presset limesaft. Smak til med salt og pepper og server couscousen med revet parmesan.

Spennende lunsjretter Se alle (54)