Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Pizza:

    Varm opp vannet til det er fingervarmt. Løs gjæren opp i vannet.

    Bland vann, gjær og olje, og tilsett resten av det tørre. Kna deigen til den er passe fast og fin. Strø over litt mel og sett deigen til heving i minst 30 minutter.

    Kjevle deigen til et rektangel på 20x30 cm. Smør grønnsaksfyllet over hele deigen, og rull den sammen fra langsiden. Skjær i skiver 1 cm tykke skiver.

    Legg pizzasnurrene på et bakepapir på en stekeplate. La dem heve i ytterligere 30-40 minutter.

    Stek pizzasnurrene midt i ovnen på 180 grader i ca. 12 minutter.

    Grønnsaksfyll:

    Skjær paprika i terninger og rens og finhakk løk og hvitløk.

    Fres de oppdelte grønnsakene i olje i varm panne.

    Tilsett hermetiske tomater, revet gulrot og oregano og la alt surre i ca. 10 minutter.

    Smak til med pepper.

    Avkjøl.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Grov pizzadeig:
  • dl hvetemel
  • dl sammalt rug, fin
  • ½ ts salt
  • 3 ss soyaolje
  • 3 dl vann
  • 50 g gjær
  • Grønnsakfyll:
  • 2 dl revet gulrot
  • ½ stk løk
  • ½ stk rød paprika
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 1 boks hermetiske tomater
  • olje til steking
  • pepper
pizzasnurrer - fra boken Førsteklasses mat

Fremgangsmåte

  • Pizza:

    Varm opp vannet til det er fingervarmt. Løs gjæren opp i vannet.

    Bland vann, gjær og olje, og tilsett resten av det tørre. Kna deigen til den er passe fast og fin. Strø over litt mel og sett deigen til heving i minst 30 minutter.

    Kjevle deigen til et rektangel på 20x30 cm. Smør grønnsaksfyllet over hele deigen, og rull den sammen fra langsiden. Skjær i skiver 1 cm tykke skiver.

    Legg pizzasnurrene på et bakepapir på en stekeplate. La dem heve i ytterligere 30-40 minutter.

    Stek pizzasnurrene midt i ovnen på 180 grader i ca. 12 minutter.

    Grønnsaksfyll:

    Skjær paprika i terninger og rens og finhakk løk og hvitløk.

    Fres de oppdelte grønnsakene i olje i varm panne.

    Tilsett hermetiske tomater, revet gulrot og oregano og la alt surre i ca. 10 minutter.

    Smak til med pepper.

    Avkjøl.