Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200°C.

    Elt sammen ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør den raskt til alt er blandet. Tilsett evt. mer vann.

    Trykk deigen ut i smurte porsjonspaiformer. Prikk bunnene med en gaffel og la dem hvile i kjøleskap i minst 15 minutter.

    Forstek paibunnene i ca. 10 minutter.

    Reduser varmen på stekeovnen til 180°C.

    Rens grønnsakene. Skjær sjampinjong i skiver og paprika i terninger. Finhakk løk og hvitløk. Fres grønnsakene i en varm panne.

    Skjær skinke i strimler.

    Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Bland i skinke og de andre ingrediensene og fordel i de forstekte porsjonsformene.

    Dryss revet ost på toppen og stek paiene på 180°C i ca. 25 minutter.

INGREDIENSER

  • Paideig:
  • 60 g mykt smør
  • 2 dl sammalt hvete, grov
  • 100 g cottage cheese
  • 1 ss vann
  • Fyll:
  • 100 g frisk sjampinjong
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk rød paprika
  • 100 g kokt skinke
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 2 ss solsikkeolje
  • 4 stk egg
  • 80 g revet hvitost
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200°C.

    Elt sammen ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør den raskt til alt er blandet. Tilsett evt. mer vann.

    Trykk deigen ut i smurte porsjonspaiformer. Prikk bunnene med en gaffel og la dem hvile i kjøleskap i minst 15 minutter.

    Forstek paibunnene i ca. 10 minutter.

    Reduser varmen på stekeovnen til 180°C.

    Rens grønnsakene. Skjær sjampinjong i skiver og paprika i terninger. Finhakk løk og hvitløk. Fres grønnsakene i en varm panne.

    Skjær skinke i strimler.

    Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Bland i skinke og de andre ingrediensene og fordel i de forstekte porsjonsformene.

    Dryss revet ost på toppen og stek paiene på 180°C i ca. 25 minutter.