Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180°C.

    Tin butterdeigsplatene og legg dem sammen. Kjevle dem ut til en sirkel som er så stor at den passer i en rund ildfast form på ca. 30 cm i diameter.

    Pisk eggene sammen og pensle med litt av dette på butterdeigen.

    Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen i 20 minutter.

    Hakk purre og bacon og stek det i en panne til purren har fått litt farge. Bland det som er igjen av eggene med revet ost, timian og créme fraîche.

    Legg purre og bacon over i den forstekte bunnen og hell over egg- og osteblandingen.

    Stek terten i ca. 20 minutter til den er gyllen på toppen og egg- osteblandingen har stivnet.

    Server en frisk salat til.

INGREDIENSER

  • 4 plate butterdeig
  • 3 stk egg
  • 2 bunt vårløk
  • 5 skive bacon
  • 1 dl revet hvitost
  • 1 ts hakket frisk timian
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • olje til steking
Vårløkterte i paiform

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180°C.

    Tin butterdeigsplatene og legg dem sammen. Kjevle dem ut til en sirkel som er så stor at den passer i en rund ildfast form på ca. 30 cm i diameter.

    Pisk eggene sammen og pensle med litt av dette på butterdeigen.

    Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen i 20 minutter.

    Hakk purre og bacon og stek det i en panne til purren har fått litt farge. Bland det som er igjen av eggene med revet ost, timian og créme fraîche.

    Legg purre og bacon over i den forstekte bunnen og hell over egg- og osteblandingen.

    Stek terten i ca. 20 minutter til den er gyllen på toppen og egg- osteblandingen har stivnet.

    Server en frisk salat til.