Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Lag woksausen først. Bland juice, honning, eddik, hvitløk og potetmel i en kjele og kok opp under omrøring.

    Smak til med salt, limesaft og finrevet limeskall.

    Vask grønnsakene og ferskenen.

    Del sukkererter i to og finhakk sjalottløken.

    Del nykål i båter og fjern den grove stilken. Skjær deretter kålen i strimler.

    Del ferskenen i tynne båter og paprikaene i strimler.

    Stek grønnsakene raskt på sterk varme i en wokpanne eller i en dyp stekepanne. Rør om hele tiden.

    Slå den ferdige woksausen over og bland alt rask sammen i woken.

    Strø sesamfrø over woken og server straks, f.eks. med ris eller nudler.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk nykål, sommerkål
  • 150 g sukkererter
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk fersken eller nektarin
  • 1 bunt vårløk
  • 50 g bønnespirer
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ss sesamfrø
  • Woksaus:
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 ss finrevet frisk ingefær
  • 1 ts potetmel
  • ¼ ts salt
  • finrevet skall av ½ stk lime
  • saft av ½ stk lime
Dyp tallerken med wok

Fremgangsmåte

  • Lag woksausen først. Bland juice, honning, eddik, hvitløk og potetmel i en kjele og kok opp under omrøring.

    Smak til med salt, limesaft og finrevet limeskall.

    Vask grønnsakene og ferskenen.

    Del sukkererter i to og finhakk sjalottløken.

    Del nykål i båter og fjern den grove stilken. Skjær deretter kålen i strimler.

    Del ferskenen i tynne båter og paprikaene i strimler.

    Stek grønnsakene raskt på sterk varme i en wokpanne eller i en dyp stekepanne. Rør om hele tiden.

    Slå den ferdige woksausen over og bland alt rask sammen i woken.

    Strø sesamfrø over woken og server straks, f.eks. med ris eller nudler.