Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kveitebiffer: Bland kveite og eggeplommer lett sammen. Tilsett fløte i en tynn stråle og bland sammen til en lett og løs farse. Ha i limesaft, chili, hvitløk og ingefær. Tilsett krabbekjøtt og bland godt med en slikkepott. Smak til med salt og pepper.

     

    Sitronsaus: Bland sammen crème fraiche, yoghurt, limeskall, sitronsaft- og skall. Smak til med salt og pepper.

     

    Bløt hendene i vann og form kveitefarsen til små biffer. Stek dem deretter i smør i ca. 2 minutter på hver side.

     

    Varm rapsoljen i en wok og wok grønnsakene til de er ferdige. Tilsett salt og pepper. Wok deretter potetbåtene.

     

    Server kveitebiffene med potetbåter, wokede grønnsaker og sitronsaus.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Kveitebiffer:
  • 400 g kveite i skiver
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 dl matfløte
  • saft og skall av 1 stk lime
  • ½ stk finhakket rød chili
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 200 g finhakket kjøtt av krabbe
  • salt og pepper
  • Sitronsaus:
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 dl yoghurt naturell
  • revet skall av 1 stk lime
  • revet skall og saft av 1 stk sitron
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ss rapsolje
  • 1 stk rød paprika i tynne strimler
  • 1 stk brokkoli i små buketter
  • 2 stk gulrot i tynne strimler
  • 1 stk vårløk i tynne strimler
  • 10 stk kokte potet i båter

Fremgangsmåte

  • Kveitebiffer: Bland kveite og eggeplommer lett sammen. Tilsett fløte i en tynn stråle og bland sammen til en lett og løs farse. Ha i limesaft, chili, hvitløk og ingefær. Tilsett krabbekjøtt og bland godt med en slikkepott. Smak til med salt og pepper.

     

    Sitronsaus: Bland sammen crème fraiche, yoghurt, limeskall, sitronsaft- og skall. Smak til med salt og pepper.

     

    Bløt hendene i vann og form kveitefarsen til små biffer. Stek dem deretter i smør i ca. 2 minutter på hver side.

     

    Varm rapsoljen i en wok og wok grønnsakene til de er ferdige. Tilsett salt og pepper. Wok deretter potetbåtene.

     

    Server kveitebiffene med potetbåter, wokede grønnsaker og sitronsaus.