Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok blomkålhodet så vidt mørt i lettsaltet vann. Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk. Kok opp og smak til med salt og pepper og rør til slutt inn revet ost og evt. hakket kruspersille og gressløk.

    Stek baconstrimlene. Legg blomkålhodet på et fat. Hell over rykende varm saus og dryss på bacon og kruspersille. Server gjerne nykokte poteter eller godt brød til.  

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk blomkål
  • 4 skive strimlet bacon
  • Hvit saus:
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • ½ ts salt
  • ½ ts malt hvit pepper
  • 2 dl reven hvitost
  • Tilsett gjerne:
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 2 ss hakket frisk gressløk
Hel blomkål med bacon og ostesaus

Fremgangsmåte

  • Kok blomkålhodet så vidt mørt i lettsaltet vann. Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk. Kok opp og smak til med salt og pepper og rør til slutt inn revet ost og evt. hakket kruspersille og gressløk.

    Stek baconstrimlene. Legg blomkålhodet på et fat. Hell over rykende varm saus og dryss på bacon og kruspersille. Server gjerne nykokte poteter eller godt brød til.