Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Stek løk, hvitløk og chili blankt i en stor gryte.

    Ha i grønnsakene og krydder og fres videre et par minutter.

    Tilsett vann, tomater, tomatpuré og soltørkede tomater skåret i strimler.

    La alt koke på middels varme i 25-30 minutter. Smak til.

    Skyll bønnene godt og ha dem i gryta de siste kokeminuttene.

    Bruker du tørkede brune bønner må de først legges i vann natten over og kokes i ca. 30-40 minutter til de er møre.

    Serveres med et dryss av hakket koriander og gjerne tortillachips og guacamole

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk løk
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 5 båt hvitløk
  • 3 ss olje til stekning
  • 3 stk gulrot i terninger
  • 2 stk rød paprika
  • 1 stk søtpotet i terninger
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts chilipulver
  • ¼ ts malt kanel
  • 1 ss tomatpuré
  • 3 stk soltørkede tomater i strimler
  • 1 dl vann
  • 4 stk tomat i terninger
  • 2 boks hermetiske brune bønner
  • hakket frisk koriander

Fremgangsmåte

  • Stek løk, hvitløk og chili blankt i en stor gryte.

    Ha i grønnsakene og krydder og fres videre et par minutter.

    Tilsett vann, tomater, tomatpuré og soltørkede tomater skåret i strimler.

    La alt koke på middels varme i 25-30 minutter. Smak til.

    Skyll bønnene godt og ha dem i gryta de siste kokeminuttene.

    Bruker du tørkede brune bønner må de først legges i vann natten over og kokes i ca. 30-40 minutter til de er møre.

    Serveres med et dryss av hakket koriander og gjerne tortillachips og guacamole