Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Del laks i terninger. Skrell og hakk ingefær og hvitløk. Varm olje i en stekepanne og stek laksebiter på høy varme i 2-3 minutter. Tilsett honning og soyasaus og la det steke videre i et par minutter. Senk varmen og ha i ingefær og hvitløk og la det steke videre i ca. 5 minutter.

    Rens, skrell og del blomkål i små buketter, gulrot i skiver og brekkbønner i to. Kok opp vann og ha i gulrøtter og blomkål. Kok til det er nesten mørt. Legg i bønnene og kok videre i 1 minutt. Sil av kokevannet over i en annen kjele. Behold grønnsakene i kjelen og hold dem varme med lokket på.

    Ha couscousen i kokevannet. La den svelle i 4-5 minutter.

    Server laks med couscous og kokte grønnsaker.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 800 g laks
  • 1 ss frisk ingefær
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss honning
  • 2 ss soyasaus
  • 4 dl vann
  • ½ stk blomkål
  • 2 stk gulrot
  • 100 g brekkbønner
  • 2 dl couscous
  • olje til steking

Fremgangsmåte

  • Del laks i terninger. Skrell og hakk ingefær og hvitløk. Varm olje i en stekepanne og stek laksebiter på høy varme i 2-3 minutter. Tilsett honning og soyasaus og la det steke videre i et par minutter. Senk varmen og ha i ingefær og hvitløk og la det steke videre i ca. 5 minutter.

    Rens, skrell og del blomkål i små buketter, gulrot i skiver og brekkbønner i to. Kok opp vann og ha i gulrøtter og blomkål. Kok til det er nesten mørt. Legg i bønnene og kok videre i 1 minutt. Sil av kokevannet over i en annen kjele. Behold grønnsakene i kjelen og hold dem varme med lokket på.

    Ha couscousen i kokevannet. La den svelle i 4-5 minutter.

    Server laks med couscous og kokte grønnsaker.