Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok pastaen etter anvisning på pakken.

    Rens og finhakk løk og hvitløk.

    Vask, skrell og riv gulrøtter og selleri.

    Skjær tomatene i terninger.

    Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte. Tilsett karbonadedeigen og stek den.

    Tilsett grønnsakene og tomatpuré.

    Tilsett buljongen og oregano, og la sausen koke i ca. 20 minutter.

    Ønsker du en sterkere saus, kan du tilsette mer krydder og gjerne en hakket chili. Et par laurbærblad som får koke med i sausen gir en ekstra godt smak, men er ikke nødvendig.

    Server sausen med nykokt spagetti.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 300 g karbonadedeig
  • 1 stk løk
  • 1 båt presset hvitløk
  • 3 stk gulrot
  • 100 g knollselleri (sellerirot)
  • 5 stk moden tomat
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ts tørket oregano
  • 400 g fullkornsspagetti

Fremgangsmåte

  • Kok pastaen etter anvisning på pakken.

    Rens og finhakk løk og hvitløk.

    Vask, skrell og riv gulrøtter og selleri.

    Skjær tomatene i terninger.

    Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte. Tilsett karbonadedeigen og stek den.

    Tilsett grønnsakene og tomatpuré.

    Tilsett buljongen og oregano, og la sausen koke i ca. 20 minutter.

    Ønsker du en sterkere saus, kan du tilsette mer krydder og gjerne en hakket chili. Et par laurbærblad som får koke med i sausen gir en ekstra godt smak, men er ikke nødvendig.

    Server sausen med nykokt spagetti.