Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i serveringsstykker om det ikk er det fra butikken. Skjær kålen i båter.

    Legg kjøtt og kål lagvis i en rommelig kjele med salt og pepper mellom lagene. Hell på vann og kok opp. Skru ned varmen, legg på lokk og la fårikålen småkoke i ca. 2 timer til kjøttet løsner fra benet og er mørt.

    Server fårikål rykende varm med gode kokte poteter og evt. et persilledryss.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • kg hodekål
  • kg fårikålkjøtt
  • 4 ts hel pepper
  • 2 ts salt
  • 3 dl vann
Gryte med fårikål

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i serveringsstykker om det ikk er det fra butikken. Skjær kålen i båter.

    Legg kjøtt og kål lagvis i en rommelig kjele med salt og pepper mellom lagene. Hell på vann og kok opp. Skru ned varmen, legg på lokk og la fårikålen småkoke i ca. 2 timer til kjøttet løsner fra benet og er mørt.

    Server fårikål rykende varm med gode kokte poteter og evt. et persilledryss.