Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Riv grønnsakene grovt på et rivjern eller i en foodprosessor.

    Legg de revne grønnsakene i bunnen av en ildfast form.

    Del fisken i passe serveringsstykker og legg den oppå grønnsakene.

    Bland sammen alt til sausen og hell den over fisken og grønnsakene.

    Dekk formen med aluminiumsfolie.

    Stek formen i ovn med varmluft og på 170°C i ca. 30 minutter.

    Server formretten nylaget f.eks. med en rotmos til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 50 g revet gulrot
  • 50 g revet knollselleri (sellerirot)
  • 600 g torskefilet (annen hvit fisk kan også brukes)
  • Saus:
  • 2 dl hvitvin eller Mozell
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • ½ ts karri
  • ½ ts sukker
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær

Fremgangsmåte

  • Riv grønnsakene grovt på et rivjern eller i en foodprosessor.

    Legg de revne grønnsakene i bunnen av en ildfast form.

    Del fisken i passe serveringsstykker og legg den oppå grønnsakene.

    Bland sammen alt til sausen og hell den over fisken og grønnsakene.

    Dekk formen med aluminiumsfolie.

    Stek formen i ovn med varmluft og på 170°C i ca. 30 minutter.

    Server formretten nylaget f.eks. med en rotmos til.

Middag Se alle (177)