Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200°C.

    Potetmos:

    Del poteter i biter og kok dem møre. Mos dem sammen med smør og rør inn eggeplommene. Sett potetmosen til side.

    Skjær purre, fennikel og sopp i skiver og stek det i olje i 7-8 minutter under omrøring. Ha det over i en stor ildfast form.

    Del fisken i små biter og legg i formen.

    Hvit saus:

    Smelt smør i en tykkbunnet kjele og la det surre litt uten at det blir brunt, før du har i melet. Spe med melk og matfløte mens du rører. Tilett fiskekraft, estragon og gressløk. Smak til med salt og pepper. Sausen skal være ganske tykk.

    Hell sausen over grønnsakene, soppen og fisken i den ildfaste formen.

    Legg potetmosen som et lokk over sausen, grønnsakene og fisken. Lag riller i potetmosen med en gaffel.

    Stek formen midt i ovnen i 20-30 minutter til den er gyllen på toppen.

    Tips: Dette er en stor porsjon som holder til to middager á 4 porsjoner eller en middag á 8 porsjoner. Den kan også fryses.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Potetmos:
  • 1 kg potet
  • 100 g smør
  • 3 stk eggeplomme
  • 2 stk purre
  • ½ stk fennikel
  • 100 g sopp
  • olje til steking
  • Fisk:
  • 200 g røkt hyse-/koljefilet uten bein
  • 600 g laks uten bein
  • Hvit saus:
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl lettmelk
  • 2 dl matfløte
  • 3 ss fiskekraft
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • 4 ss hakket frisk gressløk
  • salt og pepper
Fiskegrateng i rød ildfast form

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200°C.

    Potetmos:

    Del poteter i biter og kok dem møre. Mos dem sammen med smør og rør inn eggeplommene. Sett potetmosen til side.

    Skjær purre, fennikel og sopp i skiver og stek det i olje i 7-8 minutter under omrøring. Ha det over i en stor ildfast form.

    Del fisken i små biter og legg i formen.

    Hvit saus:

    Smelt smør i en tykkbunnet kjele og la det surre litt uten at det blir brunt, før du har i melet. Spe med melk og matfløte mens du rører. Tilett fiskekraft, estragon og gressløk. Smak til med salt og pepper. Sausen skal være ganske tykk.

    Hell sausen over grønnsakene, soppen og fisken i den ildfaste formen.

    Legg potetmosen som et lokk over sausen, grønnsakene og fisken. Lag riller i potetmosen med en gaffel.

    Stek formen midt i ovnen i 20-30 minutter til den er gyllen på toppen.

    Tips: Dette er en stor porsjon som holder til to middager á 4 porsjoner eller en middag á 8 porsjoner. Den kan også fryses.