Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær bacon i biter. Brun bitene i stekepanne. Legg over i en gryte.

    Brun kjøttet i smør sammen med hakket hvitløk. Strø på salt, strø over mel og rør om. Ha det over i gryten. Tilsett halvparten av buljongen og vinen.

    Skrell persilleroten, selleriroten og gulrøttene og del det i biter. Legg i gryten.

    Rens sjalottløk og legg løk og laurbærblader i gryten.

    La det koke på svak varme i ca. 1 time. Spe med mer buljong og vin under kokingen.

    Rens og del soppen i skiver og stek den i litt smør.

    Skjær epler i biter.

    Smak gryten til med salt og pepper og legg i sopp og eplebiter ved servering.

    Pynt med et par stilker frisk timian.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 150 g bacon
  • 600 g biffkjøtt i terninger
  • 2 ss smør
  • 2 båt hvitløk
  • salt og pepper
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 stk kjøttbuljongterning
  • 1 stk persillerot
  • ½ stk knollselleri (sellerirot)
  • 2 stk gulrot
  • 2 dl rødvin
  • 8 stk sjalottløk
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 stk eple
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 2 stilk frisk timian til pynt

Fremgangsmåte

  • Skjær bacon i biter. Brun bitene i stekepanne. Legg over i en gryte.

    Brun kjøttet i smør sammen med hakket hvitløk. Strø på salt, strø over mel og rør om. Ha det over i gryten. Tilsett halvparten av buljongen og vinen.

    Skrell persilleroten, selleriroten og gulrøttene og del det i biter. Legg i gryten.

    Rens sjalottløk og legg løk og laurbærblader i gryten.

    La det koke på svak varme i ca. 1 time. Spe med mer buljong og vin under kokingen.

    Rens og del soppen i skiver og stek den i litt smør.

    Skjær epler i biter.

    Smak gryten til med salt og pepper og legg i sopp og eplebiter ved servering.

    Pynt med et par stilker frisk timian.