Grønnsaksgryte i brun kjele

Fransk grønnsaksgryte

Denne gryteretten med masse deilige grønnsaker er perfekt å servere gjester. Lag en god hjemmelaget potetmos til eller godt nybakt brød.
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Skjær bacon i biter. Brun bitene i stekepanne. Legg over i en gryte.

Brun kjøttet i smør sammen med hakket hvitløk. Strø på salt, strø over mel og rør om. Ha det over i gryten. Tilsett halvparten av buljongen og vinen.

Skrell persilleroten, selleriroten og gulrøttene og del det i biter. Legg i gryten.

Rens sjalottløk og legg løk og laurbærblader i gryten.

La det koke på svak varme i ca. 1 time. Spe med mer buljong og vin under kokingen.

Rens og del soppen i skiver og stek den i litt smør.

Skjær epler i biter.

Smak gryten til med salt og pepper og legg i sopp og eplebiter ved servering.

Pynt med et par stilker frisk timian.

Legg til på Min side
Del på Facebook