Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bak potetene med skall i ovn på 200 grader i ca. 1 time - til de er helt møre. Bruk en melen potetsort som Kerrs pink eller Pimpernel.

    Skrell potetene mens de ennå er varme og mos dem med en gaffel eller potetmoser.

    Avkjøl mosen litt og tilsett resten av ingrediensene.

    Kna deigen raskt sammen. Den skal ikke bli seig.

    Trill ut fingertykke pølser og del disse i 2 cm lange biter. Du kan gjerne klemme hver bit med en gaffel for å få et mønster.

    Kok opp rikelig med vann tilsatt litt salt.

    Ha i gnocchiene og kok dem til de flyter opp - 2-3 minutter. Bruk en hullsleiv til å ta dem opp med.

    Server gnocchi med varm tomatsaus og bånd av squash som er dyppet i vannkjelen etter at gnocchiene er ferdige.

    Dryss over revet parmesan og server.

Gnocchi kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskap eller fryser. Gnocchi kan også stekes.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Gnocchi:
  • 750 g potet - velg en melen sort
  • ½ ts salt
  • 2 ss reven parmesan
  • 2 stk eggeplomme
  • 100 g hvetemel
  • 2 dl tomatsaus
  • 1 stk grønn squash i strimler

Fremgangsmåte

  • Bak potetene med skall i ovn på 200 grader i ca. 1 time - til de er helt møre. Bruk en melen potetsort som Kerrs pink eller Pimpernel.

    Skrell potetene mens de ennå er varme og mos dem med en gaffel eller potetmoser.

    Avkjøl mosen litt og tilsett resten av ingrediensene.

    Kna deigen raskt sammen. Den skal ikke bli seig.

    Trill ut fingertykke pølser og del disse i 2 cm lange biter. Du kan gjerne klemme hver bit med en gaffel for å få et mønster.

    Kok opp rikelig med vann tilsatt litt salt.

    Ha i gnocchiene og kok dem til de flyter opp - 2-3 minutter. Bruk en hullsleiv til å ta dem opp med.

    Server gnocchi med varm tomatsaus og bånd av squash som er dyppet i vannkjelen etter at gnocchiene er ferdige.

    Dryss over revet parmesan og server.

Gnocchi kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskap eller fryser. Gnocchi kan også stekes.