Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Lag sausen først. Bland juice, honning, vineddik, hvitløk og potetmel i en kjele. Kok opp under omrøring og smak sausen til med chilipasta, salt og finraspet limeskall.

     

    Del sukkererter i to, finsnitt vårløken og finhakk sjalottløken. Stek sesamfrø i tørr varm panne under omrøring til frøene er gylne. Legg dem til side.

     

    Stek kjøttet raskt i varm panne i litt olje og da det opp. Legg grønnsakene i den varme pannen og stek raskt under omrøring. Ta grønnsakene tilbake sammen med kjøttet og slå over den ferdige sausen. Bland woken raskt sammen. Smak til.

    Strø over ristede sesamfrø og server wokgryten straks med jasminris eller byggris.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 150 g sukkererter
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk sjalottløk
  • ½ dl sesamfrø
  • Saus:
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 1 ts potetmel
  • ¼ ts chilipasta (sambal oelek)
  • ¼ ts salt
  • skall av ½ stk lime

Fremgangsmåte

  • Lag sausen først. Bland juice, honning, vineddik, hvitløk og potetmel i en kjele. Kok opp under omrøring og smak sausen til med chilipasta, salt og finraspet limeskall.

     

    Del sukkererter i to, finsnitt vårløken og finhakk sjalottløken. Stek sesamfrø i tørr varm panne under omrøring til frøene er gylne. Legg dem til side.

     

    Stek kjøttet raskt i varm panne i litt olje og da det opp. Legg grønnsakene i den varme pannen og stek raskt under omrøring. Ta grønnsakene tilbake sammen med kjøttet og slå over den ferdige sausen. Bland woken raskt sammen. Smak til.

    Strø over ristede sesamfrø og server wokgryten straks med jasminris eller byggris.