Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225°C.

    Skjær torsken i serveringsstykker, tomat og squash i skiver, purre i ringer og brokkoli i små buketter.

    Smør en ildfast form og legg skiver av squash og tomater i formen. Dryss litt salt over.

    Forvell purre og brokkoli i et minutt i kokende vann. Hell av vannet og legg grønnsakene i formen.

    Legg fisken over grønnsakene. Tilsett vannet, fordel smøret over fisken og dekk formen med aluminiumsfolie.

    Bak formen midt i ovnen til den er ferdig - ca. 15 minutter.

    Fjern folien, sett varmen opp til 250°C og dryss ost over fisken.

    La formen stå i ovnen til osten begynner å smelte og får farge.

    Server formen med brød, pasta eller kokte poteter.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 600 g lettsaltet torsk
  • 2 stk tomat
  • ½ stk grønn squash
  • 1 stk purre
  • 150 g brokkoli
  • grovmalt pepper
  • evt. litt frisk dill
  • 1 ss smør
  • 3 ss vann
  • 100 g revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225°C.

    Skjær torsken i serveringsstykker, tomat og squash i skiver, purre i ringer og brokkoli i små buketter.

    Smør en ildfast form og legg skiver av squash og tomater i formen. Dryss litt salt over.

    Forvell purre og brokkoli i et minutt i kokende vann. Hell av vannet og legg grønnsakene i formen.

    Legg fisken over grønnsakene. Tilsett vannet, fordel smøret over fisken og dekk formen med aluminiumsfolie.

    Bak formen midt i ovnen til den er ferdig - ca. 15 minutter.

    Fjern folien, sett varmen opp til 250°C og dryss ost over fisken.

    La formen stå i ovnen til osten begynner å smelte og får farge.

    Server formen med brød, pasta eller kokte poteter.

Middag Se alle (170)