Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok opp buljongen og bland inn teriyakisausen. Hell det i en ildfast form.

    Rens grønnsakene. Skjær gulrøttene i tynne skiver på skrå. Del fennikelen i fire fra toppen mot rotfestet og skjær den så i tynne strimler. Skjær vårløkene i tykke skiver på skrå. Legg grønnsakene i buljongen og kok dem under lokk i ca. 5 minutter.

    Dryss litt salt og pepper på kjøttet og skjær det i skiver, ca. 1/5 cm tykke. Legg dem over grønnsakene og damå dem til de så vidt er gjennomkokte, 2-3 minutter.

    Server ris til.

    Vil du ha en fyldigere saus, kan du helle sjyen fra, røre inn 2 ts maisennajevner og ta det koke i et par minutter. Hell den fyldige sausen tilbake over retten. Ellers kan du gjøre som japanerne; helle fra sjyen, røre inn 1 eggeplomme og servere den som en liten suppe til kjøtt og grønnsaker.

    Tips: Retten kan lages i stekeovn, 175 °C i ca. 30 minutter før kjøttet legges på. Bak retten videre i ca. 5 minutter.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 600 g kyllingfilet
  • 2 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 ss teriyakisaus
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk fennikel
  • 4 stk vårløk
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  • Kok opp buljongen og bland inn teriyakisausen. Hell det i en ildfast form.

    Rens grønnsakene. Skjær gulrøttene i tynne skiver på skrå. Del fennikelen i fire fra toppen mot rotfestet og skjær den så i tynne strimler. Skjær vårløkene i tykke skiver på skrå. Legg grønnsakene i buljongen og kok dem under lokk i ca. 5 minutter.

    Dryss litt salt og pepper på kjøttet og skjær det i skiver, ca. 1/5 cm tykke. Legg dem over grønnsakene og damå dem til de så vidt er gjennomkokte, 2-3 minutter.

    Server ris til.

    Vil du ha en fyldigere saus, kan du helle sjyen fra, røre inn 2 ts maisennajevner og ta det koke i et par minutter. Hell den fyldige sausen tilbake over retten. Ellers kan du gjøre som japanerne; helle fra sjyen, røre inn 1 eggeplomme og servere den som en liten suppe til kjøtt og grønnsaker.

    Tips: Retten kan lages i stekeovn, 175 °C i ca. 30 minutter før kjøttet legges på. Bak retten videre i ca. 5 minutter.