Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Lag sausen først. Bland juice, honning, eddik, hvitløk og potetmel i en gryte. Kok opp under omrøring, og smak sausen til med sambal oelek, salt og revet limeskall.

    Del paprika i biter, sukkererter i to og sjalottløk i båter.

    Skyll spinaten.

    Stek sesamfrø i tørr, varm panne til de blir gylne. Legg til side.

    Stek kjøttet raskt i en wokpanne, og ta det opp.

    Stek grønnsakene og spinatbladene raskt under omrøring på sterk varme.

    Hell over sausen og tilsett kjøttet. Bland alt raskt sammen i woken.

    Strø på ristede sesamfrø, og server gryten straks med kokt ris til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 150 g sukkererter
  • 1 stk gul paprika
  • 250 g frisk spinat
  • 2 stk sjalottløk
  • ½ stk rød chili i biter
  • ½ dl sesamfrø
  • Saus:
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 1 ts potetmel
  • ¼ ts chilipasta (sambal oelek)
  • revet skall av ½ stk lime

Fremgangsmåte

  • Lag sausen først. Bland juice, honning, eddik, hvitløk og potetmel i en gryte. Kok opp under omrøring, og smak sausen til med sambal oelek, salt og revet limeskall.

    Del paprika i biter, sukkererter i to og sjalottløk i båter.

    Skyll spinaten.

    Stek sesamfrø i tørr, varm panne til de blir gylne. Legg til side.

    Stek kjøttet raskt i en wokpanne, og ta det opp.

    Stek grønnsakene og spinatbladene raskt under omrøring på sterk varme.

    Hell over sausen og tilsett kjøttet. Bland alt raskt sammen i woken.

    Strø på ristede sesamfrø, og server gryten straks med kokt ris til.