Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell gulrøtter og skjær i store biter. Skrell og del løk i skiver.

    Stek gulrøtter og løk i olje i noen minutter uten at det tar farge.

    Spe med vann, og ha i buljong, soyasaus, laurbærblad og hel pepper. Kok opp.

    La lapskausen koke på svak varme under lokk til gulrøttene blir myke, ca. 25 minutter.

    Smak til med salt og bland i urtene.

    Server gulrotlapskausen f.eks. med rødbeter og kokte poteter. Brød eller knekkebrød er også godt til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 kg gulrot
  • 1 stk løk
  • 3 ss olje
  • 8 dl vann
  • 1 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 1 ts soyasaus
  • 3 stk laurbærblad
  • 10 stk hel pepper
  • 1 dl grovhakket frisk kruspersille
  • ½ dl klippet frisk gressløk

Fremgangsmåte

  • Skrell gulrøtter og skjær i store biter. Skrell og del løk i skiver.

    Stek gulrøtter og løk i olje i noen minutter uten at det tar farge.

    Spe med vann, og ha i buljong, soyasaus, laurbærblad og hel pepper. Kok opp.

    La lapskausen koke på svak varme under lokk til gulrøttene blir myke, ca. 25 minutter.

    Smak til med salt og bland i urtene.

    Server gulrotlapskausen f.eks. med rødbeter og kokte poteter. Brød eller knekkebrød er også godt til.