Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll kikerter i rennende kaldt vann.

    Skjær poteter og grønnsaker i små biter.

    Varm olje og smør i en romslig kjele. Stek poteter og grønnsaker uten at det tar farge - ca. 5 minutter. Hell på buljong. Tilsett kikerter og krydder.

    Kok gryten i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

    Server grønnsakgryten med godt brød og gjerne toppet med en spiseskje aioli.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 200 g hermetiske kikerter
  • 4 stk potet
  • 2 stk gulrot
  • 200 g kålrot
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 ss smør
  • ½ l grønnsakbuljong (utblandet)
  • hakket frisk timian
  • 5 stk hel pepper
  • 1 stk laurbærblad
  • nykvernet pepper
Rotgrønnsakgryte med aioli

Fremgangsmåte

  • Skyll kikerter i rennende kaldt vann.

    Skjær poteter og grønnsaker i små biter.

    Varm olje og smør i en romslig kjele. Stek poteter og grønnsaker uten at det tar farge - ca. 5 minutter. Hell på buljong. Tilsett kikerter og krydder.

    Kok gryten i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

    Server grønnsakgryten med godt brød og gjerne toppet med en spiseskje aioli.