Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll linsene godt i rennende kaldt vann.

    Fres løk og hvitløk blankt i en vid kasserolle.

    Tilsett potetterninger, gulrotterninger og chili og fres videre et par minutter.

    Bland i krydderet og rør rundt.

    Tilsett hakkede tomater.

    Kok gryten til potetene nesten er møre.

    Blir gryta for tykk kan du spe med litt vann.

    Linsene tilsettes og kokes med til potetene er helt møre.

    Smak til.

    Dryss på finhakket basilikum til slutt.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 3 ss olje
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 båt hvitløk - finhakket
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 5 stk skrelt potet i terninger
  • 2 stk skrelt gulrot i terninger
  • 1 boks hvite hermetiske linser
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • ts garam masala
  • 1 ts paprikapulver
  • ½ ts malt koriander
  • ½ ts gurkemeie
  • ½ ts malt spisskummen
  • 1 dl hakket frisk basilikum
Indisk gryte med poteter

Fremgangsmåte

  • Skyll linsene godt i rennende kaldt vann.

    Fres løk og hvitløk blankt i en vid kasserolle.

    Tilsett potetterninger, gulrotterninger og chili og fres videre et par minutter.

    Bland i krydderet og rør rundt.

    Tilsett hakkede tomater.

    Kok gryten til potetene nesten er møre.

    Blir gryta for tykk kan du spe med litt vann.

    Linsene tilsettes og kokes med til potetene er helt møre.

    Smak til.

    Dryss på finhakket basilikum til slutt.