Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Slik lager du selve nøttefarsen:

    Skjær aubergine, squash, sellerirot og løk i terninger. Bak i ovn til de er så vidt møre på 180 grader (ca. 15 min). Avkjøl litt.

    Legg soppen i vann i ca. 30 minutter. Hell av vannet. Fres soppen i en varm panne ett par minutter. Avkjøl.

    Kok linsene som angitt på pakken. Hell av vannet. Avkjøl.

    Skyll nøttene.

    Ha alle ingrediensene til farsen (ikke pastinakk- og gulrotstrimler) i en bolle og bruk en stavmikser til å lage en grov farse. La den hvile litt.

    Slik lager du soppmassen:

    Finhakk sjampinjong, løk og hvitløk og fres dette i olje i en varm panne. Tilsett finhakket persille og brødrasp. Avkjøl.

    Montering:

    Ha litt mel på benken. Legg 2 plater sammen og kjevle dem ut til dobbelt størrelse. Sørg for at deigen ikke sitter fast. Bruk evt. mer mel.

    Klem farsen sammen til en tykk «filet» og legg den på den ene enden av deigen, ca. 3 cm fra kanten. Trykk stimler av pastinakk og gulrot inn i farsen, på langs.

    Klem soppmassen rundt hele fileten før du bretter resten av deigen godt rundt. «Pakk» den godt sammen i skjøten og i enden. Bruk litt olje som lim.

    Pensle butterdeigen godt med smeltet margarin.

    Om du har litt ekstra deig kan du for eksempel skjære ut blader eller lage en flette til pynt. Fest med margarin eller olje.

    Stek nøttesteken i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 40-50 minutter. Stikk inn en trepinne. Om det sitter mye farse på pinnen kan den stekes litt til.

    La steken hvile litt før du serverer den. Skjær den i litt tykke skiver med en god skarp kniv. Server med julens tilbehør som rosenkål, rødkål eller bare en frisk grønn salat til.

    Selve farsen kan lages dagen før og den kan fryses. En ferdigstekt innbakt nøttestek bør serveres nystekt.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Nøttefarsen:
  • 200 g røde linser
  • 40 g tørket sopp
  • 300 g valnøttkjerner
  • 1 stk aubergine
  • 1 stk grønn squash
  • 200 g knollselleri (sellerirot)
  • 1 stk løk
  • 4 ss havregryn (eller kikertmel)
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss indisk karripasta
  • 1 ss sitronsaft
  • 8 stk tørket aprikos
  • salt og pepper
  • evt. litt vann
  • 1 stk pastinakk i lange tykke strimler
  • 1 stk gulrot i lange tykke strimler
  • Soppfyll:
  • 150 g frisk sjampinjong
  • 1 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 3 ss hakket frisk kruspersille
  • 3 ss brødrasp
  • salt og pepper
  • 4 plate butterdeig
Nøttebiff Wellington - vegansk, vegetarisk

Fremgangsmåte

  • Slik lager du selve nøttefarsen:

    Skjær aubergine, squash, sellerirot og løk i terninger. Bak i ovn til de er så vidt møre på 180 grader (ca. 15 min). Avkjøl litt.

    Legg soppen i vann i ca. 30 minutter. Hell av vannet. Fres soppen i en varm panne ett par minutter. Avkjøl.

    Kok linsene som angitt på pakken. Hell av vannet. Avkjøl.

    Skyll nøttene.

    Ha alle ingrediensene til farsen (ikke pastinakk- og gulrotstrimler) i en bolle og bruk en stavmikser til å lage en grov farse. La den hvile litt.

    Slik lager du soppmassen:

    Finhakk sjampinjong, løk og hvitløk og fres dette i olje i en varm panne. Tilsett finhakket persille og brødrasp. Avkjøl.

    Montering:

    Ha litt mel på benken. Legg 2 plater sammen og kjevle dem ut til dobbelt størrelse. Sørg for at deigen ikke sitter fast. Bruk evt. mer mel.

    Klem farsen sammen til en tykk «filet» og legg den på den ene enden av deigen, ca. 3 cm fra kanten. Trykk stimler av pastinakk og gulrot inn i farsen, på langs.

    Klem soppmassen rundt hele fileten før du bretter resten av deigen godt rundt. «Pakk» den godt sammen i skjøten og i enden. Bruk litt olje som lim.

    Pensle butterdeigen godt med smeltet margarin.

    Om du har litt ekstra deig kan du for eksempel skjære ut blader eller lage en flette til pynt. Fest med margarin eller olje.

    Stek nøttesteken i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 40-50 minutter. Stikk inn en trepinne. Om det sitter mye farse på pinnen kan den stekes litt til.

    La steken hvile litt før du serverer den. Skjær den i litt tykke skiver med en god skarp kniv. Server med julens tilbehør som rosenkål, rødkål eller bare en frisk grønn salat til.

    Selve farsen kan lages dagen før og den kan fryses. En ferdigstekt innbakt nøttestek bør serveres nystekt.