Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær pølsen i strimler. Rens rekene. Stek reker og pølsestrimler i en stor kjele i 2-3 minutter og legg det til side.

    Skrell og hakk løken. Rens paprika og skjær i terninger. Snitt stilkselleri. Ha grønnsakene i gryten og stek et par minutter. Tilsett timian, tomatpuré, ris og hønsebuljong. Kok opp og la det koke under lokk ved svak varme i ca. 15 minutter.

    Bland i reker og chorizo og smak til med salt og pepper.

    Kok risen som angitt på pakken og server enten ved siden av eller bland den sammen med jampalayaen.

    Om du ønsker, kan du bytte reker med kyllingkjøtt.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 50 g chorizopølse i skiver
  • 400 g reker
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 4 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 4 stilk frisk timian
  • 1 ss tomatpuré
  • 4 dl villris
  • 6 dl hønsebuljong (utblandet)
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skjær pølsen i strimler. Rens rekene. Stek reker og pølsestrimler i en stor kjele i 2-3 minutter og legg det til side.

    Skrell og hakk løken. Rens paprika og skjær i terninger. Snitt stilkselleri. Ha grønnsakene i gryten og stek et par minutter. Tilsett timian, tomatpuré, ris og hønsebuljong. Kok opp og la det koke under lokk ved svak varme i ca. 15 minutter.

    Bland i reker og chorizo og smak til med salt og pepper.

    Kok risen som angitt på pakken og server enten ved siden av eller bland den sammen med jampalayaen.

    Om du ønsker, kan du bytte reker med kyllingkjøtt.