Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Legg alt jevnt fordelt i en stor ildfast form. Pensle med olje, dryss på salt, pepper og timian og hell på vann. Sett formen i ovnen ved 200° ca. 1 ½ time eller til kjøttet er mørt. Snu gjerne lett på kjøtt og grønnsaker under stekingen. Server rett fra fatet med sjyen som saus.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 kg benfritt lammekjøtt i serveringsstykker
  • 10 stk stjerneløk kokt opp i vann og skrelt, eller 2 store løk i båt
  • 8 stk tomat i båter
  • 4 stk gulrot
  • 4 stk persillerot (eller tilsv. mengde knollselleri)
  • 12 stk potet
  • 4 ss olje
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 3 dl vann

Fremgangsmåte

  • Legg alt jevnt fordelt i en stor ildfast form. Pensle med olje, dryss på salt, pepper og timian og hell på vann. Sett formen i ovnen ved 200° ca. 1 ½ time eller til kjøttet er mørt. Snu gjerne lett på kjøtt og grønnsaker under stekingen. Server rett fra fatet med sjyen som saus.