Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll linsene godt under rennende kaldt vann. De kan gjerne bløtlegges på forhånd - det forkorter koketiden.

    Kok linsene på svak varme til de er møre - 10-15 minutter. Hell av vannet og avkjøl litt. Bruker du ferdig kokte linser fra boks, så må også de skylles godt.

    Legg grønnsakene i en ildfast form, ha på olivenolje og bak dem i ovn på 200 grader til de er møre, ca. 30 minutter. Avkjøl grønnsakene litt.

    Kjør linser, grønnsaker og nøtter raskt sammen i en kjøkkenmaskin.

    Bland i resten av ingrediensene og smak til med pepper.

    La deigen hvile i minst 30 minutter. Den skal være fast og fin.

    Form deigen til hamburgere, og stek dem i litt olje i en varm panne. Etterstek dem i ovn på 200 grader til de er gjennomstekte, ca. 20 minutter.

    Server linseburgere med skiver av avokado eller guacamole, tomatskiver og løkskiver i grove hamburgerbrød eller sammen med råstekte poteter.

Linseburgere er fine å fryse ned, så lag gjerne dobbel porsjon.

INGREDIENSER

  • 250 g røde linser
  • 2 stk gulrot - skrelte
  • 100 g skrelt knollselleri (sellerirot) i terninger
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 ss olivenolje
  • pepper
  • 3 ss potetmel
  • 1 stk egg
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts hakket frisk timian
  • 10 stk valnøttkjerner
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 1 dl hakket bladpersille
  • soyaolje til steking

Fremgangsmåte

  • Skyll linsene godt under rennende kaldt vann. De kan gjerne bløtlegges på forhånd - det forkorter koketiden.

    Kok linsene på svak varme til de er møre - 10-15 minutter. Hell av vannet og avkjøl litt. Bruker du ferdig kokte linser fra boks, så må også de skylles godt.

    Legg grønnsakene i en ildfast form, ha på olivenolje og bak dem i ovn på 200 grader til de er møre, ca. 30 minutter. Avkjøl grønnsakene litt.

    Kjør linser, grønnsaker og nøtter raskt sammen i en kjøkkenmaskin.

    Bland i resten av ingrediensene og smak til med pepper.

    La deigen hvile i minst 30 minutter. Den skal være fast og fin.

    Form deigen til hamburgere, og stek dem i litt olje i en varm panne. Etterstek dem i ovn på 200 grader til de er gjennomstekte, ca. 20 minutter.

    Server linseburgere med skiver av avokado eller guacamole, tomatskiver og løkskiver i grove hamburgerbrød eller sammen med råstekte poteter.

Linseburgere er fine å fryse ned, så lag gjerne dobbel porsjon.