Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Tørk laksebitene og legg på bakepapir i en langpanne. Drypp med olje og dryss på salt og pepper. Bak laksen midt i ovnen ved 220°C i ca. 12 minutter. Fisken skal være akkurat gjennomstekt.

    Lag sausen: Kok vin, buljong, appelsinsaft og sjalottløk i ca. 10 minutter. Kok gulrotterningene med de siste 5 minuttene. Pisk det kalde smøret i sausen og smak til med knust rosépepper og salt.

    Stek løk og selleri i smør. Tilsett vann. Ha i resten av ingrediensene og kok opp.

    Senk varmen og la risen koke forsiktig i ca. 20 minutter.

    Server risen med friske urter og strimler av sitrus sammen med laksen og sausen.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 700 g laksefilet
  • olivenolje
  • grovmalt pepper
  • flaksalt
  • Appelsinsaus:
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl fiskebuljong (utblandet)
  • saften av 2 stk appelsin
  • 1 stk finhakket sjalottløk
  • 1 stk gulrot i små terninger
  • 25 g kaldt smør
  • 1 ts hel rosépepper
  • salt etter smak
  • Grønnsakris:
  • 2 ss smør
  • 2 ss finhakket løk
  • 1 dl finhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 1 ss revet appelsinskall
  • dl appelsinjuice
  • dl ukokt langkornet middagsris
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 2 dl vann
Tallerken med laks i appelsinsaus

Fremgangsmåte

  • Tørk laksebitene og legg på bakepapir i en langpanne. Drypp med olje og dryss på salt og pepper. Bak laksen midt i ovnen ved 220°C i ca. 12 minutter. Fisken skal være akkurat gjennomstekt.

    Lag sausen: Kok vin, buljong, appelsinsaft og sjalottløk i ca. 10 minutter. Kok gulrotterningene med de siste 5 minuttene. Pisk det kalde smøret i sausen og smak til med knust rosépepper og salt.

    Stek løk og selleri i smør. Tilsett vann. Ha i resten av ingrediensene og kok opp.

    Senk varmen og la risen koke forsiktig i ca. 20 minutter.

    Server risen med friske urter og strimler av sitrus sammen med laksen og sausen.