Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok opp vann, buljongterninger og salt i en kjele. Vask kjøttet i kaldt vann og legg det i. Kok opp og skum av. La kjøttet trekke under lokk på svak varme i ca. 1 time.

    Skrell grønnsakene og potetene. Skjær gulrøtter i skiver og resten i terninger. Hold av litt kruspersille til pynt. Bind sammen resten av kruspersillen og det grønne av persilleroten (om du har det) til en suppekvast.

    Ta opp kjøttet og skjær det i terninger. Legg kjøttet sammen med grønnsaker, poteter og kruspersille i kjelen.

    Kok lapskausen i 20-30 minutter eller til kjøtt og grønnsaker er mørt. Smak til med salt og pepper. Ta opp suppekvasten.

    Dryss over grovhakket kruspersille og server lapskausen med flatbrød og rørte tyttebær.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 l vann
  • 2 stk kjøttbuljongterning
  • 1 ts salt
  • kg bankekjøtt av storfe
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk kålrot
  • 1 stk persillerot
  • 10 stk potet
  • 1 stk løk
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • smak til med salt og pepper
  • ev. maizena til jevning
kjele med lapskaus

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann, buljongterninger og salt i en kjele. Vask kjøttet i kaldt vann og legg det i. Kok opp og skum av. La kjøttet trekke under lokk på svak varme i ca. 1 time.

    Skrell grønnsakene og potetene. Skjær gulrøtter i skiver og resten i terninger. Hold av litt kruspersille til pynt. Bind sammen resten av kruspersillen og det grønne av persilleroten (om du har det) til en suppekvast.

    Ta opp kjøttet og skjær det i terninger. Legg kjøttet sammen med grønnsaker, poteter og kruspersille i kjelen.

    Kok lapskausen i 20-30 minutter eller til kjøtt og grønnsaker er mørt. Smak til med salt og pepper. Ta opp suppekvasten.

    Dryss over grovhakket kruspersille og server lapskausen med flatbrød og rørte tyttebær.