Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær svinefileten i strimler, ca. 1/2 cm tykke. Smelt honningen litt, og bland sammen marinaden. Legg kjøttstrimlene i, og la det stå kjølig i 1 time.
    Rist sesamfrø i tørr panne på middels temperatur til de har fått farge. Sett dem til avkjøling.
    Skjær stilkene av brokkolien, og skrell den før de deles i 1/2 cm tykke strimler. Del resten av brokkolien i passe små buketter. Skjær vårløk i biter.
    Varm litt olje i wokpannen. Ta kjøttet ut av marinaden, og stek/kok kjøttstrimlene i oljen til de har skiftet farge. Tilsett brokkolistilker og vårløk, og stek i 1 minutt. Ha i resten av marinaden, litt vann hvis det er tørt, samt brokkolibuketter og sukkererter. Kok i 1-2 minutter. Ha i bønnespirer rett før servering. Ha det over på fat, og dryss litt ristede sesamfrø over. Server resten ved siden av, sammen med ris.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 350 g ytrefilet av svin
  • 5 ss sesamfrø
  • 2 ss olje
  • 250 g brokkoli
  • 200 g sukkererter
  • 3 stk vårløk
  • 100 g bønnespirer
  • 3 ss vann
  • Marinade:
  • 3 ss honning
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss tomatpuré
  • ½ ss finrevet frisk ingefær

Fremgangsmåte

  • Skjær svinefileten i strimler, ca. 1/2 cm tykke. Smelt honningen litt, og bland sammen marinaden. Legg kjøttstrimlene i, og la det stå kjølig i 1 time.
    Rist sesamfrø i tørr panne på middels temperatur til de har fått farge. Sett dem til avkjøling.
    Skjær stilkene av brokkolien, og skrell den før de deles i 1/2 cm tykke strimler. Del resten av brokkolien i passe små buketter. Skjær vårløk i biter.
    Varm litt olje i wokpannen. Ta kjøttet ut av marinaden, og stek/kok kjøttstrimlene i oljen til de har skiftet farge. Tilsett brokkolistilker og vårløk, og stek i 1 minutt. Ha i resten av marinaden, litt vann hvis det er tørt, samt brokkolibuketter og sukkererter. Kok i 1-2 minutter. Ha i bønnespirer rett før servering. Ha det over på fat, og dryss litt ristede sesamfrø over. Server resten ved siden av, sammen med ris.