Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Chipotle-majones:

    Bland majonesen med sennepen. Smak til med finhakket chipotle. Sett majonesen til side.

    Salsa:

    Bland finhakkede tomater, løk, grønn chili og limesaft og sett salsaen til side.

    Røre til fisken:

    Bland hvetemel, pepper, egg og vann i en bolle til konsistensen er glatt. Tilsett mer vann om nødvendig.

    Varm rikelig med olje over middels høy varme i en stekepanne. Dypp fiskestrimlene i røren og frityrstek noen få av gangen.

    Server den stekte fisken i varme tortillalefser med strimlet rødkål, chipotle-majones, salsa, litt frisk koriander og noen dråper sitron- eller limesaft.

Avokadoskiver er også nydelig i denne retten.

INGREDIENSER

  • Chipotle-majones:
  • 1 dl lettmajones
  • 2 ss sennep
  • 1 stk chipotle chili
  • Salsa:
  • 3 stk tomat - finhakket
  • 1 stk sjalottløk - finhakket
  • 1 stk rød chili - hakket
  • saften av 1 stk lime
  • Røre til fisken:
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts pepper
  • 1 stk egg
  • 1 dl vann
  • ½ kg torskefilet eller annen hvit fisk - skåret i strimler
  • 6 stk tortillalefser, fullkorn
  • ½ stk rødkål - finstrimlet
  • 2 ss finhakket frisk koriander
Taco med fisk

Fremgangsmåte

  • Chipotle-majones:

    Bland majonesen med sennepen. Smak til med finhakket chipotle. Sett majonesen til side.

    Salsa:

    Bland finhakkede tomater, løk, grønn chili og limesaft og sett salsaen til side.

    Røre til fisken:

    Bland hvetemel, pepper, egg og vann i en bolle til konsistensen er glatt. Tilsett mer vann om nødvendig.

    Varm rikelig med olje over middels høy varme i en stekepanne. Dypp fiskestrimlene i røren og frityrstek noen få av gangen.

    Server den stekte fisken i varme tortillalefser med strimlet rødkål, chipotle-majones, salsa, litt frisk koriander og noen dråper sitron- eller limesaft.

Avokadoskiver er også nydelig i denne retten.