Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader.

    Legg grovt salt i en ildfast form.

    Skrell og skjær selleriroten i store biter.

    Vask betene og behold skallet på. Om de er store så del dem i to.

    Legg sellerirotbiter og beter i den ildfaste formen og bak dem til de er møre - ca. 40 minutter.

    Skrell betene. Skjær selleriroten og betene i skiver.

    Del soppen i fire og stek dem i en varm panne uten fett.

    Riv grønnkålbladene av den tykkeste stilken i midten og legg dem over i kokende vann og kok i et halvt minutt.

    Skyll linsene under rennende kaldt vann.

    Skjær vårløken i tynne strimler.

    Dander alt i 4 boller.

    Drypp over litt valnøttolje og balsamico rett før servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk chioggiabeter (polkabeter)
  • 2 stk gulbete
  • ½ stk knollselleri (sellerirot)
  • 200 g grønnkål (4 blader)
  • 12 stk aromasopp
  • 160 g gule linser
  • ½ bunt vårløk
  • 4 ss valnøttolje
  • 1 ss balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader.

    Legg grovt salt i en ildfast form.

    Skrell og skjær selleriroten i store biter.

    Vask betene og behold skallet på. Om de er store så del dem i to.

    Legg sellerirotbiter og beter i den ildfaste formen og bak dem til de er møre - ca. 40 minutter.

    Skrell betene. Skjær selleriroten og betene i skiver.

    Del soppen i fire og stek dem i en varm panne uten fett.

    Riv grønnkålbladene av den tykkeste stilken i midten og legg dem over i kokende vann og kok i et halvt minutt.

    Skyll linsene under rennende kaldt vann.

    Skjær vårløken i tynne strimler.

    Dander alt i 4 boller.

    Drypp over litt valnøttolje og balsamico rett før servering.