Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok opp buljong og salt. Legg i risen og senk varmen. Kok risen i 20 minutter til all væske er kokt inn.

    Hakk løken, strimle hodekålen, riv gulrøttene og skjær paprika i strimler.

    Stek løk og kål i en gryte med smør og karri. Tilsett gulrot, paprika, salt, soya og hakket hvitløk.

    Bland grønnsaker og den kokte varme risen.

    Strø over peanøtter og hakket kruspersille, og server gryten med ekstra soyasaus.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • ½ ts salt
  • 3 dl basmatiris
  • 1 stk løk
  • 6 dl finstrimlet hodekål
  • 4 dl grovrevne gulrot
  • 2 stk rød paprika
  • 1 ss smør
  • 1 ss karri
  • 1 ts salt
  • 2 ts japansk soyasaus
  • 2 båt hvitløk
  • 1 dl peanøtter
  • hakket kruspersille

Fremgangsmåte

  • Kok opp buljong og salt. Legg i risen og senk varmen. Kok risen i 20 minutter til all væske er kokt inn.

    Hakk løken, strimle hodekålen, riv gulrøttene og skjær paprika i strimler.

    Stek løk og kål i en gryte med smør og karri. Tilsett gulrot, paprika, salt, soya og hakket hvitløk.

    Bland grønnsaker og den kokte varme risen.

    Strø over peanøtter og hakket kruspersille, og server gryten med ekstra soyasaus.