Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Hakk de soltørkede tomatene og legg dem i bløt i valnøttolje i ca. 30 minutter.

    Varm oljen fra tomatene i en stor panne eller en lav kjele. Tilsett hvitløk, chili og scampi uten skall og delt i to. Rist det lett i pannen/kjelen, tilsett bimien og la det frese i 4-5 minutter.

    Tilsett hvitvin, limesaft og basilikum helt mot slutten. Smak til med nykvernet pepper.

    Kok nudlene som angitt på pakken. (Nudlene har mange navn; rispasta, 'englehårspasta', m.m.).

    Bland alt sammen og server med det samme.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 200 g kokt scampi (msc-sertifiserte)
  • 200 g brokkolini
  • 100 g soltørkede tomater
  • 2 båt hvitløk - finhakket
  • 1 dl valnøttolje
  • 1 stk finhakket rød chili uten frø
  • 1 dl tørr hvitvin
  • saften av 1 stk lime
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 400 g risnudler
Nudler og brokkolini

Fremgangsmåte

  • Hakk de soltørkede tomatene og legg dem i bløt i valnøttolje i ca. 30 minutter.

    Varm oljen fra tomatene i en stor panne eller en lav kjele. Tilsett hvitløk, chili og scampi uten skall og delt i to. Rist det lett i pannen/kjelen, tilsett bimien og la det frese i 4-5 minutter.

    Tilsett hvitvin, limesaft og basilikum helt mot slutten. Smak til med nykvernet pepper.

    Kok nudlene som angitt på pakken. (Nudlene har mange navn; rispasta, 'englehårspasta', m.m.).

    Bland alt sammen og server med det samme.