Ovnsbakt fisk med vintergrønnsaker

Mat laget i ovn er lettvint, sunt og smaker ekstra godt. For at fisken ikke skal bli for mye kokt, er det lurt å dampe rotgrønnsakene i olje på forhånd. Den gode fisken blir ekstra god når den damper på en tykk seng av blandede grønnsaker.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Rens og skjær løken i tynne ringer.
  2. Hakk hvitøken.
  3. Skrell og skjær gulrøtter og knollselleri i tynne skiver, purren i ringer, strimle kålen.
  4. Rens og skjær paprikaene i brede strimler.
  5. Fres løk, hvitløk, gulrot, knollselleri og purre i olje til løken er blank og grønnsakene halvt møre.
  6. Hell grønnsakene over i et ildfast form, og legg i cherrytomater og paprikabiter.
  7. Dryss på salt, pepper og provencekrydder og press sitronsaft over.
  8. Dryss fiskefileten med salt og pepper og legg den midt ned i grønnsakene. Drypp litt olje over fisken.
  9. Bak retten midt i ovnen til alt er gjennomstekt/kokt.
  10. Server kokte poteter til.
Legg til på Min side
Del på Facebook