Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • I ovn ved 200°C i ca. 20 minutter.

    Rens og skjær løken i tynne ringer. Hakk hvitøken. Skrell og skjær gulrøtter og knollselleri i tynne skiver, purren i ringer, strimle kålen. Rens og skjær paprikaene i brede strimler.

    Fres løk, hvitløk, gulrot, knollselleri og purre i olje til løken er blank og grønnsakene halvt møre.

    Hell grønnsakene over i et ildfast fat, legg i cherrytomater og paprikabiter. Dryss på salt, pepper og provencekrydder og press sitronsaft over.

    Dryss fiskefileten med salt og pepper og legg den midt ned i grønnsakene. Drypp litt olje over fisken.

    Bak retten midt i ovnen til alt er gjennomstekt/kokt. Server poteter eller godt brød til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 stk gulrot
  • 1 skive sellerirot
  • 1 stk purre
  • ¼ stk hodekål
  • 2 ss olivenolje
  • 8 stk rød cherrytomat
  • 1 stk gul paprika
  • 2 ts provencekrydder
  • 600 g torskefilet uten skinn og ben
  • salt og pepper etter smak
  • saften av ½ stk sitron

Fremgangsmåte

  • I ovn ved 200°C i ca. 20 minutter.

    Rens og skjær løken i tynne ringer. Hakk hvitøken. Skrell og skjær gulrøtter og knollselleri i tynne skiver, purren i ringer, strimle kålen. Rens og skjær paprikaene i brede strimler.

    Fres løk, hvitløk, gulrot, knollselleri og purre i olje til løken er blank og grønnsakene halvt møre.

    Hell grønnsakene over i et ildfast fat, legg i cherrytomater og paprikabiter. Dryss på salt, pepper og provencekrydder og press sitronsaft over.

    Dryss fiskefileten med salt og pepper og legg den midt ned i grønnsakene. Drypp litt olje over fisken.

    Bak retten midt i ovnen til alt er gjennomstekt/kokt. Server poteter eller godt brød til.