Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rør karbonadedeigen seig med salt. Tilsett griljermel, melk, løk og krydder til en passe tykk deig. Form til kjøttboller og stek dem gylne i stekepanne.

    Kok pasta som angitt på pakken. Fres løk og hvitløk til sausen i olje. Tilsett friske tomater i biter. Tilsett tomatpuré og krydderet. La sausen koke i 3-5 minutter. Smak godt til.

    La pastaen renne av i et dørslag. Ha pastaen i et fat/form med sausen over. Fordel kjøttbollene på toppen og la herligheten få et godt dryss av karse. Gjerne grønn salat og grissinis til.

     

    Tips: Lag gjerne dobbel porsjon tomatsaus og frys ned i porsjonsbegre.

    Tips: Krydderet i tomatsausen kan varieres ut fra hva du liker eller har for hånden. Oregano, basilikum, merian og timian er også kjempegodt å bruke i en pastasaus.

    Tips: Sausen kan også brukes på pizza.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Tomatsaus:
  • 1 ss olivenolje
  • ½ stk finhakket løk
  • 2 båt hvitløk - finhakket
  • 6 stk tomat i biter
  • 3 ss tomatpuré
  • ½ pk karse
  • Kjøttboller:
  • 350 g karbonadedeig
  • ½ stk finhakket løk
  • ½ dl melk
  • 2 ss griljermel
  • ½ krm malt muskat
  • ½ krm karve
  • ¼ pk karse
  • litt salt og pepper
Penne med tomat i ildfast form

Fremgangsmåte

  • Rør karbonadedeigen seig med salt. Tilsett griljermel, melk, løk og krydder til en passe tykk deig. Form til kjøttboller og stek dem gylne i stekepanne.

    Kok pasta som angitt på pakken. Fres løk og hvitløk til sausen i olje. Tilsett friske tomater i biter. Tilsett tomatpuré og krydderet. La sausen koke i 3-5 minutter. Smak godt til.

    La pastaen renne av i et dørslag. Ha pastaen i et fat/form med sausen over. Fordel kjøttbollene på toppen og la herligheten få et godt dryss av karse. Gjerne grønn salat og grissinis til.

     

    Tips: Lag gjerne dobbel porsjon tomatsaus og frys ned i porsjonsbegre.

    Tips: Krydderet i tomatsausen kan varieres ut fra hva du liker eller har for hånden. Oregano, basilikum, merian og timian er også kjempegodt å bruke i en pastasaus.

    Tips: Sausen kan også brukes på pizza.